Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ISKOLATÖRTÉNETTEL KAPCSOLATOS ÍRÁSOK

Cikkek

A KOLLÉGIUM BELSŐ SZERKEZETE, ÖNKORMÁNYZATA - RÖVID KIVONAT

2014.11.01

A DEBRECENI REFORMÁTUS KOLLÉGIUM TÖRTÉNETÉBŐL már feltett fejezetből készítettem egy rövid kivonatot. Mészáros István: Mikor keltek a régi diákok? c. könyvrészletével szeretném párosítani.

 

RÉSZLET A DEBRECENI REFORMÁTUS KOLLÉGIUM TÖRTÉNETÉBŐL

2014.09.01

A falakon belüli szabadság c. rövid fejezet fontos itt számomra, amelyben szerepelnek a diáktisztviselők.

 

MIKOR KELTEK RÉGEN A DIÁKOK?

2014.09.01

Egy újabb  fejezet Mészáros István könyvéből, amely elvezet bennünket a 16. századi diákok mindennapjaiba.

 

PLAJBÁSZ, PENNA, KALAMÁRIS

2014.07.29

Mészáros István könyvének egyik izgalmas és érdekes fejezete, amely nagyon sok információt tartalmaz tanárnak, tanulónak egyaránt.

 

MIÓTA VAN TANKÖTELEZETTSÉG?

2014.07.29

A tankötelezettség kérdése nem tűnik izgalmasnak egy gyereknek, de köthető nemcsak a saját iskolatörténetünkhöz, hanem egyes egyháztörténeti fejezethez is csatolható.

 

ISKOLAI MŰKÖDÉSI SZABÁLYOK EGYKORON

2014.07.29

Mészáros István könyvéből van ez a fejezet, amelyből készülhetnek majd feladatok a következő tanévben, vagy egyszerűen csak érdekes olvasmányként ajánlott az Iskolatörténet témaköréhez. (Mészáros István: Iskolatörténeti kaleidoszkó I-II. Értékek és érdekességek az oktatás nevelés múltjából, Artemis Kiadó, Budapest, 14-19.o.

 

MÉSZÁROS ISTVÁN: ISKOLATÖRTÉNETI KALEIDOSZKÓP I-II. 1. részlet

2014.07.22

HITÜNK HŐSEI III. EGYHÁZTÖRTÉNETI  LEVELEZŐS VERSENY 2014/15-ös tanévben ISKOLATÖRTÉNETI kérdésekkel fog kiegészülni. Mészáros István: Iskolatörténeti kaleidoszkóp  I-II. c könyvéből többek között az alábbi részlet is a szakirodalom között fog szerepelni. Pontos  hivatkozás a részlet lábjegyzetében található.