Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SZÖVEGEK

Cikkek

18. Luther Márton, a reformáció megindítója

2020.07.16

A digitális tanrend hozta tapasztalatom szerint, hiába küldtem a tanulóknak feladatokat, ha az olvasmányokat, szövegeket, amelyek alapján dolgoztunk, azokat nem tudta mindenki elérni. (Mivel nem voltunk az iskolában, nem tudtam kiosztani a régi tankönyveket, fénymásolt szövegeket.) Ezért igyekeztem  az olvasmányokat is mindenki számára elérhetővé tenni.  Több feladatban hivatkozok erre az olvasmányra, ezért  a kötelező hivatkozással felteszem ide, a szöveggyűjteménybe.

Nagyon szeretem a Beliczay Angéla Egyháztörténetét, aki a rendszerváltás előtti hittankönyvben, kronológiai sorrendbe véve dolgozta fel a legfontosabb eseményeket, személyeket.  A HITÜNK HŐSEI versenyek szöveggyűjteményei között szerepel, most a tavasszal a VI. évfolyamosoknak tettem fel a digitális tanrend keretében Luther életét.

https://turbuczerzsebet.eoldal.hu/cikkek/feladatok--az-otthoni-tanulashoz/vi.-evfolyam/luther-marton/luther-marton-elete.html  (2020. 07.16.)

 

LUTHER MÁRTON ÖNMAGÁRÓL KIVONAT 1

2016.10.08

A könnyebb feldolgozás érdekében az ajánlott szakirodalmat most rövidített formában igyekszem feltenni. Kihagytam Virág jelnő magyarázatát. Még így is hosszú, és vannak részek, amelyek a gyermekek számára felesleges. Nem szeretném önkényesen formálni a szöveget, és Luther önmagáról tett kijelentéseit átfogalmazni. Most ebben a dokumentumban csupán Luther önmagáról szóló szavai szerepelnek.
 

 

LUTHER ÖNMAGÁRÓL 5.

2015.12.05

Virág Jenő

Dr. Luther Márton önmagáról

 

LUTHER ÖNMAGÁRÓL 4.

2015.12.05

Virág Jenő

Dr. Luther Márton önmagáról

II. forduló feladatlapja innen kezdődik.

 

LUTHER MÁRTON ÖNMAGÁRÓL 3

2015.10.13

Virág Jenő

Dr. Luther Márton önmagáról

A könyv 1-10 fejezete alapján készült el I. forduló feladatlapja.

 

 

 

LUTHER MÁRTON ÖNMAGÁRÓL 2

2015.10.13

Virág Jenő

Dr. Luther Márton önmagáról

 

LUTHER MÁRTON ÖNMAGÁRÓL 1

2015.10.13

http://mek.oszk.hu/02500/02567/html/

Virág Jenő

Dr. Luther Márton önmagáról

c. könyve, amely a fenti linken egyben is letölthető, a szöveggyűjteményben részletekben tudom feltenni.