Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MAGAMRÓL

Cikkek

GONDOLATOK

2020.10.09

Az embernek elméje gondolja meg az ő útját, de az Úr igazgatja annak járását.”

(Példabeszédek 16,9)

 

Nagyon sok idő, több mint öt év telte el azóta, hogy ezt a honlapot elkezdtem.

Terveimet felülírta az „Isteni tervezés”, ahogy a Példabeszédek könyvében olvashatjuk. Ezért is választottam most ezt az Igét.

Úgy érzem, nagyon leragadtam a feladatoknál! Pedig a hitoktatásnak, a hittan órai munkának csak egy töredék része, hogy a tanult történetet átismételjük, visszakérdezzük, esetleg házi feladatnak, gyakorlásnak egy-egy rejtvényt, feladatot adjunk.

 

Wass Albert: Az összetartás erejéről

2016.10.10

Tanulságos történetek után kutattam az interneten, és az alábbi gyöngyszemre akadtam, amelyet szeretnék megosztani azokkal, akik a honlapomra tévednek.

 

TALÁLKOZÁSOM ALBERT SCHWEITZERREL

2015.12.05

 

MAGAMRÓL

2015.02.09

Turbucz Erzsébet vagyok, 1960.02.09-én születtem Székesfehérváron, és Alcsútdobozon nőttem fel.

A középiskola elvégzése utána, Budapestre a Református Teológiára jelentkeztem, ahol az I. és II. lelkészképesítő vizsgát 1983/84-ben letettem, és ezután segédlelkészként, beosztott lelkészként szolgáltam több gyülekezetben.  Első szolgálati helyem a Böszörményi úton, Budahegyvidéken volt, majd Albertirsán, és Mátraházán a Református Lelkészüdülőben.  Innen kerültem megválasztott lelkészként Soponyára, (Dunántúl, Mezőföldi Em.) ahol hat esztendőt szolgáltam, majd  pályázat útján a ceglédi Református Általános Iskolába (1994) hitoktatóként, vallástanárként  ahol 20. tanévemet töltöm 2014-ben.