Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SZÍNDARABOK, JELENETEK

Cikkek

HÚSVÉT REGGELÉN - VERSES JELENET

2019.02.24

ECSEDY ALADÁR: ÖRVENDEZZETEK!...30 előadásra alkalmas darab, A szerző kiadása, Tahitótfalú, 1939, 54-57.o. - könyvéből való az alábbi verses jelenet.

 

PÉTER ÉS KORNÉLIUSZ LÁTOMÁSA

2019.02.24

A Játék és hitoktatás c. könyv egyik színdarabja.

 

LUTHER SZÍNDARAB

2017.09.25

Ebben a jubileumi évben bizonyára sokan készülnek műsorral az évfordulóra. Bár a műsorok próbáit már el kellett kezdeni,  Egy régi műsoromat, Luther életéből készült jeleneteimet teszem most közzé, azzal a szándékkal, akik még keresik az ötleteket, azoknak talán tudok segítséget nyújtani.

Az alábbi színdarabhoz is felhasználtam Ecsedy Aladár egyik könyvét, amelynek címe: ÖRVENDEZZETEK!...30 előadásra alkalmas darab, amely a szerző kiadása, Tahitótfalu, 1939

 

A PÁRNÁK MEGSZÓLALNAK

2015.04.21

ÖRVENDEZZETEK!... 30 ELŐADÁSRA ALKALMAS DARAB

ÍRTA: ECSEDY ALADÁR,SZERZŐ  KIADÁSA, TAHITÓTFALU, 1939, 58-66.o.

Azok közé a szerencsések közé  tartozhatom, akik személyesen ismerhették Ecsedy Aladárt, Aladár bácsit. Gimnazistaként minden nyáron önkéntesként dolgoztam Leányfalun, a református öregotthonban, ahol Aladár bácsi volt az intézeti lelkész. Nagyon szeretem az alábbi jelenetét, amelyet átdolgozva  ajánlok mindenkinek iskolai és gyülekezeti alkalmakra egyaránt. Mi többször is előadtuk, legutoljára a Református Esten. Iskolánk négyévenként rendez egy négyórás estet a város színháztermében, a szülők számára. Iskolánk honlapján az előadások képei is láthatóak lesznek.